Fysioterapeutisk rådgivning og behandling

Mange børn, der har fået en hjernerystelse har svært ved at tilpasse deres aktivitetsniveau til deres faktiske formåen og nogle oplever fysiske gener ved fysisk aktivitet. Vi vejleder derfor i, hvordan dit barn kan være fysisk aktiv på en måde, der gør at aktiviteten gradvis kan øges.

Tilpasset fysisk træning

Forskningen viser, at fysisk træning har god effekt på følgerne efter hjernerystelse, og at fortsat bevægelse er vigtig for at mindske f.eks. smerter og træthed. Med udgangspunkt i, hvad der motiverer dit barn, opstiller vi sammen mål for den fysiske træning og aktivitet, og vi aftaler intensitet og frekvens for træningen. Det er vigtigt, at intensiteten er så høj, som det er muligt, og at den øges i takt med, at barnet kan klare mere, alt sammen med hensyntagen til symptomniveauet.

Vi træner efter graduerede træningsprincipper (pacing), og benytter elementer fra øvelsesterapi, fysiopilates, yoga, styrke- og konditionstræning. Er der problemer med svimmelhed eller balancen, er der mulighed for at få undersøgelse og træning af dette. 

Manuel fysioterapeutisk behandling

Der kan i forbindelse med hjernerystelse ske skader relateret til hoved, nakke og/eller ryg. Disse skader kan være medvirkende til nogle af dit barns gener f.eks. hovedpine eller synsproblemer.  På baggrund af udredningen kan I hos os få manuel fysioterapeutisk behandling af muskler, væv og led. Dette kombinerer vi med vejledning i hensigtsmæssige øvelser og håndteringsstrategier.