7. oktober 2022

Super undervisning om hjernerystelse i den digitale Commotioskole

Commotioskolen

Jannie Laursen, der i foråret 2022 fik en hjernerystelse, har deltaget i den digitale Commotioskole på Center for Hjerneskade. Det gjorde hende meget klogere på sin egen hjernerystelse, og hvorfor hun bliver så nemt træt og drænet for energi.

Vi har talt med Jannie Laursen om hendes erfaring med den digitale Commotioskole.

Sparede tid og energi med digital Commotioskole

”Det har været super godt at være med i den digitale Commotioskole. Det, at undervisningen foregik digitalt, gjorde, at jeg sparrede en masse tid og energi, da jeg ikke behøvede at transportere mig selv hen et sted. I stedet kunne jeg deltage hjemmefra i velkendte og trygge rammer. Og så gjorde det ikke noget, at det foregik online, da jeg ikke havde det store behov for at være social med de andre i f.eks. pauserne. Det gav mig stadigvæk et indblik i, hvordan andre har det med deres hjernerystelser, hvilket var ret interessant. Jeg fik oplevelsen af, at jeg slet ikke havde det så slemt”, fortæller Jannie Laursen.

Fik strategiske værktøjer til at tackle hjernerystelsen

”Commotioskolen gjorde mig klogere på, hvordan jeg kunne få det bedre, og hvorfor jeg bliver så træt og får hovedpine. Ja, i det hele taget hvorfor jeg bliver så drænet for energi. I Commotioskolen fik jeg også nogle strategiske værktøjer til at lægge en plan for, hvordan jeg bedst tackler min hjernerystelse. Det gjorde, at jeg fornylig kunne deltage i en større fest uden at blive dårlig. Jeg fravalgte blandt andet at deltage i en rundvisning til festen og ikke at drikke alkohol, fortæller en glad Jannie.   

Digital Commotioskole – enormt godt arrangeret

”Selvom vi var seks deltagere på online holdet, var undervisningen enormt godt arrangeret. Alle fik taletid, fordi underviserne var rigtig gode til at styre taletiden,” slutter Jannie af.

Kort om Commotioskolen

Commotioskolen er for dig med længerevarende følger efter hjernerystelse. Du kan enten deltage på et hold i Commotioskolen med fysisk undervisning eller online undervisning. Du vælger selv, om du vil deltage i den ene eller anden undervisningsform. Vælger du hold med fysisk undervisning, så foregår undervisningen på Center for Hjerneskade. Vælger du hold med online undervisning, foregår den via Zoom.

Uanset hvilken undervisningsform i Commotioskolen du vælger, får du råd og vejledning til, hvad du kan gøre for at få det bedre. I løbet af undervisningen kommer vi ind på følgende emner:

  • Hjernen og følgerne efter hjernerystelse
  • Mental udtrætning og energiforvaltning
  • Kompenserende strategier når din hjerne ikke helt arbejder som før hjernerystelsen
  • Fysisk aktivitet, når man har følger efter hjernerystelse
  • Identitet som hjernerystelsesramt
  • Tilbagevenden til arbejde eller studie med en hjernerystelse.

 

Læs mere om Commotioskolen.

 

Emner